Action nog dit jaar naar Polen

Action opent in de tweede helft van dit jaar zijn eerste pilotwinkels in Polen. “Gaat het goed, dan zetten we de uitrolmachine aan”, zegt ceo Sander van der Laan in De Financiële Telegraaf.

Action gaat de komende vijf jaar hetzelfde doen als de afgelopen vijf, zegt Van der Laan. Daarbij ligt de focus voor een belangrijk deel op internationale expansie, waarbij ook naar nieuwe landen wordt gezocht. Met de toevoeging van Polen is de discounter in zeven landen actief. Van de 2,7 miljard euro omzet die de winkelketen vorig jaar boekte, komt twee derde uit het buitenland.

Uit de laatste jaarrekening van Action bleek dat de retailer ook al dochterbedrijven heeft in Spanje en Tsjechië, maar dat er winkels in die landen komen is nog niet bekendgemaakt. Action zag zijn omzet vorig jaar met 34 procent groeien, terwijl de winst bijna de helft hoger was. Een einde aan de groei is niet in zicht, zegt Van der Laan. “Een commercieel bedrijf als Action moet altijd groeien, wij geloven dat er nog heel veel potentieel voor onze formule is.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!