Eierverkoop herstelt zich na dip

Supermarkten hebben in de derde week van augustus drie procent meer omzet geboekt uit de verkoop van eieren dan een jaar eerder. Daarmee ligt de weekomzet weer rond het niveau van voor de ontdekking van Fipronil, blijkt uit CBS-cijfers.

Nadat in sommige eieren de stof fipronil was ontdekt, haalden supermarkten de eieren uit de schappen. In de eerste week van augustus werd daardoor 36 procent minder omzet aan eieren gedraaid dan in dezelfde week in 2016. In de tweede week lag de omzet nog twaalf procent lager. De cijfers zeggen niets over een eventueel herstel bij Nederlandse eierproducenten, omdat supermarkten ook eieren van buitenlandse leveranciers verkopen.

Vorige week werden nog met fipronil besmette koeken en wafels uit de schappen gehaald bij de dertien Superunie-formules, nadat de eieren zelf weer schoon waren. Een woordvoerder van Emté liet weten meer recalls te verwachten. Supermarkten hebben door het terughalen en vernietigen van eieren volgens brancheorganisatie CBL tientallen miljoenen euro’s schade geleden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!