Jumbo: ‘Overname Emté is geen halszaak’

Een eventuele overname van Emté door Jumbo is van veel minder gewicht dan in het geval van Super de Boer en C1000. “We kunnen hooguit een paar procent aan ons marktaandeel toevoegen”, zegt cfo Ton van Veen in De Financiële Telegraaf.

De overname van Super de Boer en C1000 zette Jumbo ‘meteen op de kaart’, stelt Van Veen. “Van een kleine regionale speler werden we ineens een landelijke partij.” Met een overname van Emté is daarvan geen sprake. Het initiatief voor een eventuele deal ligt volledig bij Sligro, zegt de financieel topman. “Wij bieden meer dan alleen een zak geld, maar Sligro moet wel willen.”

Jumbo bracht in juli samen met Coop een bod uit op Emté, maar dat werd door moederconcern Sligro direct afgewezen. Het foodconcern liet weten de supermarkten niet te willen verkopen, maar wel een partner te zoeken om het gebrek aan schaalgrootte te compenseren. Ook Plus en Jan Linders toonden interesse voor een aantal Emté-winkels.
 

Reacties 1


Seb Seb 30 aug, 10:32

Met een marktaandeel van 19% duld het Albert Heijn met een marktaandeel van 35% nog ver voor zich. Jumbo heeft de ambitie om verder te groeien, maar op eigen kracht is dat gezien de verzadiging van de markt bijna onhaalbaar. Het is pure speculatie, maar ik verwacht dat Boni ook nog wel eens een goede overnamekandidaat kan zijn voor Jumbo.

Verdere consolidatie in Nederland wordt onvermijdelijk, gezien de ontwikkelingen bij Vomar, verwacht ik ook daar binnenkort een overname door DetailResult (Dirk).

Aangezien Sligro zó zijn hakken in het zand heeft gezet rondom Emté, verwacht ik niet dat deze onder de vlag van Jumbo gaan opereren. Ik denk vooral dat Plus hier veel kans maakt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!