McGregor weer in de problemen

McGregor weer in de problemen

Modeconcern Doniger Fashion Group heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het moederbedrijf van McGregor en Gaastra gaat samen met een bewindvoerder op zoek naar een oplossing.

Alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam blijven voorlopig geopend. “We hebben met zijn allen geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt”, reageert ceo Joep van Straaten. Hij zegt geloof te houden in de merken en alles in het werk te stellen om een nieuwe toekomst veilig te stellen. Samen met bewindvoerder Hanneke de Coninck wordt gekeken naar ‘de beste oplossing voor werknemers, crediteuren en andere stakeholders’.

McGregor werd in juni vorig jaar failliet verklaard en startte een maand later door als Doniger Fashion Group, dat onder leiding staat van Van Straaten en Kris van de Mierop. Het concern was van plan de meeste eigen winkels af te stoten en een sterkere focus op online te leggen. “On- en offline waren niet in balans en het kostenplaatje was te groot”, zei Van Straaten over het vorige faillissement.

Doniger Fashion Group heeft momenteel nog 75 eigen winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 53 daarvan zijn in ons land gevestigd. McGregor wilde na zijn doorstart vijf flagshipstores behouden. Op twee plekken, waaronder de PC Hooftstraat, lukte dat niet nadat geen nieuwe huurovereenkomst werd overeengekomen en de rechter geen toestemming gaf voor een indeplaatsstelling. De vijf winkels werden als ‘essentieel’ bestempeld voor de voortzetting van de activiteiten.
 

Reacties 1


Bernardo Provenzano 5 sep, 12:57

Ik heb nog nooit gezien dat een merk na een faillissement en doorstart succesvol werd....dit was/is a disaster waiting to happen....de enigen die hoogstwaarschijnlijk weer rijker/wijzer worden van dit debacle zijn de heren Boekhoorn, Kolff en Schothorst.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!