Zeeman haalt voormalig Ahold-directeur als nieuwe topman

Zeeman heeft Erik-Jan Mares benoemd tot nieuwe ceo en voorzitter van de directie. Hij treedt per 23 oktober bij de winkelketen in dienst.

Na een introductieprogramma van twee maanden neemt Mares per 1 januari 2018 alle taken van scheidend topman Bart Karis over. Mares was het meest recent actief als senior vice president procurement bij Ahold. In die functie moest hij de fusie tussen Ahold en Delhaize in goede banen leiden. Eerder werkte hij bij C1000 en vijftien jaar lang voor voedingsmiddelenconcern Nutricia.

Met Mares verwacht Zeeman een directeur te hebben die ‘de volgende stap kan zetten in de groei in Europa’. Karis maakte in april bekend na ruim tien jaar bij Zeeman te vertrekken. Hij werkt zijn opvolger in, om vervolgens uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. 

Karis geeft in het oktobernummer van RetailTrends zijn laatste interview als topman van Zeeman. Daarin blikt hij onder meer terug op zijn tien jaar bij de textielsuper en op de ontwikkelingen die de retailer in die periode heeft doorgemaakt. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!