Saks Off 5th wil groeien op A-locaties

Outletformule Saks Off 5th opent donderdag in Rotterdam zijn eerste vestiging in Nederland. Het is ‘de eerste echte outlet die zich in binnensteden waagt”, zegt topman Wayne Drummond in De Financiële Telegraaf.

Saks Off 5th opent zijn deuren aan de Hoogstraat, tegelijkertijd met zusterformule Hudson’s Bay. In november opent de outletformule ook in Amsterdam. Waar de openingen van outletketen nu nog gelieerd zijn aan die van Hudson’s Bay, moeten er later ook losstaande winkels komen. “Wij mikken alleen op A-locaties, in Rotterdam is dat gelukt en Amsterdam volgt snel”, aldus Wayne. 

De topman beschouwt Nederland als ‘een volwassen markt’ en daarmee ‘uiterst geschikt’ voor het concept. Waar en wanneer de volgende winkels komen, wil Wayne niet kwijt. “Uiteraard willen we groeien, maar we hebben de tijd.” Nederland is na Duitsland het tweede Europese land waar Saks Off 5th zijn deuren opent.

Hudson’s Bay opende dinsdag al zijn eerste winkel in Nederland. Donderdag komen Rotterdam en Den Haag daarbij, terwijl volgende week Leiden, Breda en Maastricht op de planning staan. In totaal opent het warenhuisconcern, inclusief de opening van Saks Off 5th in Rotterdam, elf winkels deze maand.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!