Alibaba bouwt eigen winkelcentrum

Alibaba bouwt eigen winkelcentrum

Alibaba wil een eigen fysiek winkelcentrum openen in het Chinese Hangzhou. De 3700 vierkante meter grote mall moet volgens MarketWatch in april opengaan.

Het winkelcentrum krijgt de naam More Mall en is gevestigd nabij het hoofdkantoor van Alibaba. Het gebouw moet vijf verdiepingen krijgen en verschillende ‘nieuwe technologieën’ bevatten. Zo komen er digitale spiegels om make-up te testen en virtuele paskamers. In de mall komende winkels van verschillende merken die verkocht worden via onlineplatform Taobao, in combinatie met reguliere retailers. Ook komt er een winkel van Alibaba’s supermarktconcept Hema.

Het winkelcentrum betekent een volgende stap van de Chinese e-commercegigant in de fysieke retail. Zo werd eerder al het Chinese winkelconcern Intime overgenomen, dat dertig warenhuizen en zeventien winkelcentra omvat. Ook breidt het zijn fysieke netwerk van Hema-supermarkten uit en presenteerde het zijn kassaloze winkelconcept Tao Cafe. 

Fysieke winkels maken volgens Alibaba onderdeel uit van zijn ‘nieuwe retail’-visie. “De toekomst van retail zal een harmonieuze integratie van on- en offline zijn”, aldus ceo Daniel Zhang.
 

Reacties