Outlet Zoetermeer op losse schroeven

Outlet Zoetermeer op losse schroeven

Ontwikkelaar Provast heeft zich teruggetrokken uit de plannen voor Holland Outlet Mall in Zoetermeer. De initiatiefnemers hebben de plannen daarop op de lange baan geschoven.

Het is niet mogelijk om aan alle voorwaarden van de Zoetermeerse gemeenteraad te voldoen, zegt Provast over zijn afhaken. Daarbij gaat het onder meer om overeenstemming met omwonenden. De initiatiefnemers gaan zich de komende maanden ‘herbezinnen’ op de plannen. De gemeentelijke werkzaamheden aan de outlet worden per direct stopgezet. Maandag wordt in de gemeenteraad over de kwestie vergaderd.

Het gebrek aan voortgang van de mall was ‘een teken aan de wand’, zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer tegen het Algemeen Dagblad. Ze zegt niet verrast te zijn door het stilleggen van de plannen. 

Brancheorganisatie INretail laat in een reactie weten blij te zij met het uitstellen van de outlet, maar nog liever te zien dat er een definitieve streep door het plan gaat. De organisatie noemt het ‘zinloos om te investeren in plannen die geen gezonde toekomst hebben’. INretail stelt dat Zoetermeer zich moet focussen op ‘projecten die haar winkelcentrum versterken in plaats van verzwakken’.

De komst van Holland Outlet Mall werd in januari goedgekeurd door de Zoetermeerse gemeenteraad. Daarbij werden wel veel aanvullende voorwaarden gesteld, onder meer over verkeersoplossingen, luchtkwaliteit en een goede verbinding met het stadscentrum. De haalbaarheid van deze voorwaarden lijkt nu de voornaamste oorzaak voor het voorlopig afketsen van de plannen.
 

Reacties 2


Machiel R 11 sep, 09:36

Gelukkig voor de ondernemers in Zoetermeer dat dit plan (definitief) van de baan is.

We moeten nu toch eens aan de slag om te voorkomen dat bestuurders in Nederland dit soort torens van Babel niet meer op de agenda gaan zetten. De lokale politici hebben gewoon niet voldoende know how en verspillen daarmee onnodig gemeenschapsgeld. Niet alleen in Zoetermeer maar in veel meer steden en dorpen.


Olaf Busch 11 sep, 13:51

Helemaal eens met de vorige reactie. Maar dat betekent niet dat de bestaande centra die "gered" zijn door het cancellen van een FOC door kunnen gaan op de oude weg.
Zo ben ik benieuwd naar de investeringen in de binnenstad van Assen (materieel en immaterieel).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!