IKEA lanceert augmented reality-app

IKEA lanceert augmented reality-app

IKEA heeft zijn app IKEA Place wereldwijd gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers virtueel meubilair in hun huis plaatsen.

De app toont de virtueel geplaatste meubels in 3D en op ware schaal. Gebruikers moeten daarvoor de vloer in hun ruimte scannen en kunnen vervolgens bladeren door beschikbare producten in de app. Daarna kunnen ze het gewenste product selecteren en verslepen in de ruimte. 

Voor de app is gebruikgemaakt van de Arkit-technologie van Apple. IKEA noemt de app ‘een belangrijke mijlpaal in de digitale transformatie’ en verwacht dat de techniek de manier waarop meubels in de toekomst gekocht worden zal veranderen. De app zal volgens de meubelketen ook een grote rol spelen in de lancering van nieuwe productlijnen. “Augmented reality en virtual reality zullen de detailhandel compleet op zijn kop zetten”, aldus leader digital transformation Michael Valdsgaard van Inter IKEA Systems.

Meer dan tweeduizend producten van de retailer zijn beschikbaar in de app. IKEA is naar eigen zeggen een van de eerste woonwarenhuizen ter wereld die augmented reality op deze manier gebruikt. 

Reacties