‘Unibail-Rodamco zet winkelcentra in de etalage’

‘Unibail-Rodamco zet winkelcentra in de etalage’

Unibail-Rodamco wil zijn winkelcentra in Zoetermeer en Almere verkopen. Die passen niet meer in de strategie van het vastgoedconcern, melden bronnen aan Het Financieele Dagblad.

Het bericht van persbureau Bloomberg dat niet het winkelcentrum in Almere, maar Stadshart Amstelveen in de verkoop zou gaan, klopt volgens de krant niet. Dat winkelcentrum en Mall of the Netherlands zijn, als de verkoopplannen doorgaan, de enige Nederlandse winkelcentra die Unibail-Rodamco nog overhoudt. In de ontwikkeling van het laatstgenoemde centrum steekt het Nederlands-Franse concern 470 miljoen euro. “Ik kan me voorstellen dat ze zich willen concentreren op hun nieuwe baby”, zegt een van de bronnen.

De waarde van het winkelvastgoed van Unibail-Rodamco liep tussen 2007 en 2016 al terug van 4,5 naar 1,5 miljard euro. Het vastgoedconcern wil zelf niet ingaan op de geruchten rond de verkoopplannen.

Nederland was in het eerste halfjaar van 2017 het enige land waar de huurinkomsten van Unibail-Rodamco terugliepen. Cfo Jaap Tonckens zei eerder al dat de kwaliteit van de Nederlandse winkelcentra minder is dan in andere landen en dat er geen ‘echte uitblinker’ tussen zit. “De manier waarop in Nederland retail wordt bedreven, is minder ver ontwikkeld dan in andere landen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!