Outlet Roermond krijgt er toch geen concurrent bij

Outlet Roermond krijgt er toch geen concurrent bij

De inwoners van Duisburg hebben zich tegen de komst van een outletcentrum uitgesproken. Projectontwikkelaar Neinver heeft zijn plannen daarop teruggetrokken, melden Duitse media.

De kiezers stemden zondag via een referendum met een kleine meerderheid tegen het enorme retailproject, op zo’n zeventig kilometer van Designer Outlet Roermond. Neinver zegt de uitkomst te respecteren, ook al stemde 48,91 procent van de mensen voor een outlet. Het bedrijf gaat zich nu oriënteren op andere locaties in de regio.

Neinver kreeg begin dit jaar nog toestemming van de gemeenteraad van de Duitse industriestad om een outlet met zo’n 175 winkels te realiseren. Het outletcentrum op een voormalig goederenstation zou in eerste instantie vijftien- tot achttienduizend vierkante meter tellen, met mogelijke uitbreiding naar dertigduizend vierkante meter.

Neinver is in ons land verantwoordelijk voor de ontwikkeling van The Style Outlets op het voormalige industrieterrein Sugar City in Halfweg. Een rechter buigt zich momenteel over de bezwaren in hoger beroep tegen de plannen. Bij groen licht hoopt de ontwikkelaar het outletcentrum eind 2019 te openen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends