Jan Linders is weer de beste verssupermarkt

Jan Linders is weer de beste verssupermarkt

Jan Linders is uitgeroepen tot de supermarktketen met de beste versafdeling. Daarmee neemt de regionale keten de eerste plaats weer over van Plus, dat vorig jaar de winnaar was van het GfK Versrapport van GfK en Foodmagazine.

Het rapport is dit jaar weer alleen gebaseerd op klantwaarderingen, terwijl de afgelopen jaren ook de prestaties in de markt meespeelden. Jan Linders verbeterde zijn rapportcijfer van 7,34 naar 7,54. De retailer voerde de lijst eerder al zes jaar op rij aan, maar werd vorig jaar van de eerste plaats verdreven door Plus. Die keten staat nu met een beoordeling van 7,40 op de derde plaats. De tweede plek is voor Emté.

Lidl is gestegen naar de vierde plaats. In de categorie agf krijgt de Duitse discounter met 7,59 de hoogste beoordeling. In de productgroep brood scoort totaalwinnaar Jan Linders het hoogst, terwijl het vlees van Emté het hoogst gewaardeerd wordt.

Spar is de hekkensluiter van het rapport, gevolgd door Aldi. Het jaarlijkse versonderzoek van GfK en Foodmagazine heet in zijn nieuwe opzet, waarin alleen klantbeoordelingen een rol spelen, GfK Formule Rapport – Vers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends