Mandemakers steekt miljoen in bol.com-uitdager

Mandemakers steekt miljoen in bol.com-uitdager

De Mandemakers Groep investeert één miljoen euro in MagBoox, een app om onbeperkt boeken en tijdschriften te lezen. Daarmee hoopt de startup snel te groeien en uit te breiden buiten de Benelux, zegt medeopricher Ramazan Colkusu tegen Het Financieele Dagblad.

MagBoox is sinds enkele maanden te downloaden. De investering komt tot stand doordat de oprichters en eigenaar Ben Mandemakers van het keukenconcern elkaar persoonlijk kennen. Als de Eindhovense startup het goed doet, wil Mandemakers indien nodig nog meer investeren, zegt Colkusu. “Hiermee krijgen we een aandeelhouder die weet wat uitbouwen is.”

Het aanbod van MagBoox is nu nog beperkt tot tienduizend boeken en enkele tientallen tijdschriften. De startup heeft naar eigen zeggen al overeenstemming met tijdschriftenuitgever Audax en twee van de vijf grote Nederlandse boekenuitgevers. Voor het einde van dit jaar hoopt hij op een akkoord met de andere drie, terwijl ook wordt gesproken met buitenlandse uitgevers. 

MagBoox wil een serieuze concurrent worden van de vergelijkbare dienst Kobo Plus, dat bol.com begin dit jaar lanceerde. Net als bij de Ahold Delhaize-dochter kunnen MagBoox-gebruikers voor tien euro per maand onbeperkt lezen. Het aanbod van bol.com is met inmiddels tachtigduizend titels aanmerkelijk groter.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!