Gent trekt stekker uit ‘handsfree shoppen’

Gent trekt stekker uit ‘handsfree shoppen’

Het experiment met handsfree winkelen in Gent is een jaar na de start gestopt. De stad kon geen private overnemer vinden om het merk ‘Shop & Hop’ zonder overheidssteun te commercialiseren, schrijft Het Nieuwsblad.

Gent startte in september vorig jaar met handsfree shoppen, waarbij consumenten hun winkelaankopen naar ophaalpunten in de stad kunnen laten brengen. Enkele weken geleden werd nog bekend gemaakt dat project Shop & Hop nog zeker twee jaar zou doorlopen, in handen van een private partner. Die is echter niet gevonden. “De markt is hier logistiek nog niet klaar voor”, zegt bestuurder Christophe Peeters van de partij Open VLD.

Inhoudelijk was het project volgens Peeters wel een succes. “Zowel gebruikers als handelaars waren eer tevreden.” Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat handsfree shoppen over een aantal jaren wel mogelijk is. Tot nu toe werd het project door de overheid gefinancierd, maar die wil er nu geen belastinggeld meer in steken.

Handsfree shoppen was in Gent mogelijk bij 130 winkels, waaronder ketens als HEMA en Dille & Kamille. In Nederland loopt een vergelijkbaar project in Amsterdam, waar startup Baggyboys afhaalkluizen in parkeergarages faciliteert. Afhaalcentrum De Buren kondigde dit jaar aan hetzelfde te gaan doen in Rotterdam, terwijl ook winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum wil expeerimenteren met handsfree shoppen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!