Coolblue opent eind dit jaar een grote winkel in het kwakkelende winkelcentrum New Babylon in Den Haag. De Nederlandse retailer vestigt zich op de begane grond. “Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, aldus topman Pieter Zwart.

Coolblue maakte eerder dit jaar bekend te werken aan een nieuw winkelconcept, dat groter is dan bestaande vestigingen. De elektronicaverkoper gaat 2600 vierkante meter huren, meldt Het Financieele Dagblad. Hoe het concept in New Babylon eruit komt te zien, blijft nog onduidelijk. De retailer zegt alleen dat het gaat om ‘een nieuw concept dat anders is dan wat klanten gewend zijn in de huidige acht winkels in Nederland en België’.

New Babylon werd in 2013 vernieuwd, maar het winkelcentrum op de onderste verdiepingen slaagde er niet in om voldoende klanten te trekken. Eigenaar Icon Real Estate heeft nu besloten af te stappen van het idee van een traditioneel winkelcentrum, vertelt oprichter Erik Moresco. Zo komen er meer horecazaken en wordt het aandeel flexkantoren en ontmoetingscentra flink uitgebreid.

Icon Real Estate heeft van de meeste oorspronkelijke huurders afscheid genomen. Een deel had al maanden geen huur meer betaald en vertrok pas na een rechtszaak. “Andere winkels waren blij dat ze onder een huurcontract uit konden”, aldus Moresco.