'Ongerustheid onder personeel van Euro Shoe Group'

Belgische vakbonden hebben maandag een actie gehouden voor het hoofdkantoor van Euro Shoe Group. Er heerst volgens hen al maanden ‘wrevel en ongerustheid’ bij het personeel over hun toekomst.

Zo’n honderd werknemers van het moederbedrijf van onder meer Bristol hebben hun werk in Beringen ’s ochtends neergelegd, meldt de regionale televisiezender TVL. De ongerustheid zou voortkomen uit het besluit van Euro Shoe Group om de keten Avance af te stoten, waardoor er op termijn veertig winkels in België dichtgaan. “In totaal zijn er volgens de directie een paar tientallen jobs overbodig”, reageert vakbond LBC tegenover Internetgazet.

Euro Shoep Group focust zich voortaan op de formule Bristol. Zo worden ook alle vestigingen van Shoe Discount in België naar die keten omgebouwd. Het personeel kijkt met argusogen naar het ombouwproces, stelt Mary-Anne Smeets van de vakbond BBTK. “Dit slorpt veel geld op en we vragen ons af of de meerwaarde van deze omvorming echt deze investering zal terugverdienen.”

Euro Shoe Group heeft naast een hoofdkantoor en distributiecentrum in België ook een hoofdkantoor in Zwanenburg. In totaal telt het schoenenconcern ruim 120 winkels in Nederland en zo’n tweehonderd in België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!