VanMoof laat klanten aandelen kopen

VanMoof laat klanten aandelen kopen

Fietsmerk VanMoof wil met behulp van crowdfunding minimaal één miljoen euro ophalen. Daartoe stelt het consumenten die nu al een fiets van het merk bezitten in staat een belang te nemen, schrijft RTL Z.

VanMoof wil het geld gebruiken om sneller te groeien. Zo moeten er nieuwe winkels komen in vier tot vijf steden en wil de voormalige RetailRookie inzetten op productontwikkeling. Huidige klanten zijn als eerste uitgenodigd, maar ook anderen kunnen een belang nemen. VanMoof mikt op een bedrag tussen de één en 2,5 miljoen euro.

Vorige week werd al bekend dat VanMoof een investering van vier miljoen euro heeft opgehaald bij investeringsmaatschappij Slingshot. Die heeft in ruil daarvoor een minderheidsbelang gekregen van ‘meer dan tien maar minder dan vijftig procent’. Het Amsterdamse merk verkoopt zijn fietsen onder meer via een webwinkel en vier brandstores, die te vinden zijn in Amsterdam, Berlijn, New York en Taipei. VanMoof verkoopt naar eigen zeggen zo’n tienduizend fietsen per jaar en zou steeds meer internationale vraag krijgen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!