Primera zet gps in tegen diefstal

Primera zet gps in tegen diefstal

Primera voorziet sigarettenpakjes van een gps-volgsysteem om diefstal tegen te gaan. De eerste winkel waarin de techniek sinds vrijdag gebruikt wordt is die aan de Oude Binnenweg in Rotterdam.

De sigarettenpakjes met het volgsysteem zijn volgens Primera niet van echt te onderscheiden. Ze komen in het schap tussen de gewone pakjes te staan, maar worden niet verkocht. Als een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met het volgsysteem worden meegenomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.  

Het plaatsen van het gps-volgsysteem is vooral preventief bedoeld om potentiële dieven af te schrikken, stelt de retailer. Een bijkomend effect is dat de kans om een dief op heterdaad te betrappen wordt vergroot. De winkels worden voorzien van stickers met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’. 

Primera werkt samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Landelijk worden er volgens de tabaksverkoper grote hoeveelheden tabak gestolen, wat zowel leidt tot grote financiële als fysieke en persoonlijke schade.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!