Travelbags gaat voor landelijke dekking

Travelbags gaat voor landelijke dekking

Travelbags ziet ruimte voor meerdere winkels verspreid over het hele land. "We hopen zo een servicepunt met landelijke dekking neer te zetten", zegt mede-eigenaar Marchienus Horstra tegenover RetailTrends.

Travelbags opent deze maand in Groningen zijn derde fysieke winkel. Eerder had de tassen- en kofferspecialist al vestigingen in thuisbasis Hardenberg en Zwolle. Voor toekomstige locaties kijkt de retailer naar plaatsen ‘die ertoe doen’, zoals Amsterdam, Enschede en Utrecht. In welk tempo de uitbreiding verloopt, kan Horstra niet voorzien. "We gaan volgend jaar actief steden bezoeken en als we iets geschikts zien, stappen we in."

Horstra ziet de winkels vooral als een versterking van de webshop. Zo wijst hij erop dat waar je een winkel opent, ook de onlineomzet groeit. "Fysiek gaat de concurrentie met online nooit winnen, want van wat we online verkopen, kun je in een fysieke winkel vijf à tien procent laten zien", aldus de Travelbags-eigenaar. De winkels worden dan ook eerder een soort showrooms, waarbij klanten het product en materiaal kunnen zien en vervolgens eventueel in een andere kleur of maat online bestellen. "We hopen zo eigenlijk een servicepunt met landelijke dekking neer te zetten", vervolgt Horstra. 

Op RetailTrends gaat Horstra in op waarom Travelbags toch voor eigen winkels kiest, terwijl hij eigenlijk meer ziet in samenwerking met andere retailers.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!