Bol.com test het ophalen van retouren

Bol.com is in navolging van Zalando gestart met het ophalen van retouren. De Nederlandse etailer werkt daarvoor samen met Local Express, een onderdeel van PostNL.

De nieuwe dienst wordt momenteel getest in een flink aantal postcodegebieden in de omgeving van Amsterdam. Klanten in België kunnen mogelijk op later termijn ook hun retouren laten ophalen, meldt een woordvoerder tegenover Twinkle.

Bol.com Retour Ophalen is gedurende de pilot gratis, waarbij klanten een afspraak kunnen maken door hun adres en gewenste tijdvak achter te laten. De dienst is alleen beschikbaar voor producten met het Select-label van bol.com. Dat label werd vorig jaar geïntroduceerd en heeft betrekking op driehonderdduizend artikelen.

Zalando rolde ‘Zalando Haalt op’ een jaar terug uit in Nederland. Waar in eerste instantie alleen klanten in Amsterdam en Rotterdam van de ophaalservice gebruik konden maken, is de dienst nu in heel Nederland beschikbaar. Local Express is verder actief met een sameday-deliveryservice, waaronder voor Skins Cosmetics, Sla en een bouwmarkt van Gamma in Amsterdam.

RetailTrends