Winst van Zeeman meer dan verdubbeld

Winst van Zeeman meer dan verdubbeld

Zeeman heeft vorig jaar een winst van 8,3 miljoen euro geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2015, toen er onder de streep 3,6 miljoen euro overbleef.

De operationele winst liep op van 8,3 naar twaalf miljoen euro, zo blijkt uit het nieuwste jaarverslag van de textielsuper. Daaruit blijkt ook dat de retailer nog altijd gebruik kan maken van een kredietfaciliteit van 140 miljoen euro. De overeenkomsten met ING en ABN Amro liepen eind juni af, maar zijn inmiddels met vier jaar verlengd.

Zeeman maakte afgelopen zomer al bekend dat de omzet met 3,4 procent is opgelopen tot 548,1 miljoen euro, de eerste stijging in drie jaar tijd. Zowel de omzet in Nederland als daarbuiten zit in de lift. In eigen land liep de omzet met 2,2 procent op tot 214,2 miljoen euro, terwijl andere landen in Europa goed zijn voor een stijging van 4,2 procent naar 334 miljoen euro.

De helft van de winst wordt uitgekeerd als dividend. Grootaandeelhouder Jan Zeeman zag de afgelopen jaren nog twee keer af van uitkering van dividend. “Ik denk dat Jan kan glimlachen”, vertelde ceo Bart Karis in juli al aan Het Financieele Dagblad. Zelf streek Karis vorig jaar samen met cfo Albert van Bolderen 1,4 miljoen euro op aan salarissen, bonussen en pensioenbijdragen, tegenover een miljoen euro in 2015.

Karis, die in januari wordt opgevolgd door Erk-Jan Mares, blikt in het oktobernummer van RetailTrends uitgebreid terug op zijn tien jaar bij Zeeman en staat stil bij hoe de textielsuper er momenteel voor staat. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!