Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri

Blokker Holding heeft Intertoys, Bart Smit en ToysXL verkocht aan Alteri Investors. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Intertoys past volgens Blokker Holding goed bij Alterni, een ‘gespecialiseerde investeerder’ in de Europese retailmarkt. “Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen  verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk”, aldus cfo Jeroen Visser van Blokker Holding. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat Intertoys ‘haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken’.

Alteri wil Intertoys verder omvormen tot een omnichannel retailbedrijf. “Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, experts en ons netwerk”, aldus ceo Gavin George van de nieuwe eigenaar. Nextail blijft op basis van een ‘service level agreement’ betrokken bij de onlineactiviteiten van Intertoys.

De verkoop is inclusief alle winkels van Bart Smit en Toys XL. Blokker Holding maakte eerder bekend deze om te willen bouwen naar Intertoys. De ombouw van Bart Smit is inmiddels voltooid, op dertien winkels in Nederland en de winkels in België na. ToysXL wordt eind dit jaar omgebouwd naar Intertoys. 

Alteri was eerder onder meer eigenaar van de voormalige Macintosh-keten Brantano. Onder de investeerder ging de Britse schoenenketen twee keer in ruim een jaar tijd failliet, het meest recent in maart van dit jaar.

De verkoop van de speelgoedtak betekent de tweede deal voor Blokker Holding, sinds het in mei bekendmaakte alleen met winkelketen Blokker door te willen. Eerder werd Leen Bakker al verkocht aan Kwantum-eigenaar Gilde Equity Management.

Reacties

Dat geeft weer moed voor de winkelier, dus niet als ik jullie bericht lees.

Alteri was eerder onder meer eigenaar van de voormalige Macintosh-keten Brantano. Onder de investeerder ging de Britse schoenenketen twee keer in ruim een jaar tijd failliet, het meest recent in maart van dit jaar.

Geplaatst door ikke weet het op 12 oktober 2017 om 11:01

Blokker Holding is verlost van een hoofdpijndossier, de grootste klappen op het gebied van speelgoed retail zijn nog niet gevallen, ook de nadruk op omnichannel gaat dat niet veranderen.

Het probleem van Bart Smit / Intertoys is de afhankelijkheid van de speelgoedmakers en de concurrentie online. LEGO bijvoorbeeld is verkrijgbaar via eigen winkels, eigen webshop, online bij Bol.com, in Kruidvat én Intertoys. Dat kun je enkel volhouden als je exclusieve sets mag verkopen, die enkel bij Intertoys te koop zijn.

Daarnaast meer inzetten op huismerk speelgoed, met 500 winkels kun je gemakkelijk een eigen speelgoedconcept in de markt zetten, wat enkel in je eigen winkels te koop is.

Geplaatst door Seb Seb op 12 oktober 2017 om 13:08

Laatste nieuws

RetailTrends