Bol.com in opspraak om nep-opladers

Bol.com in opspraak om nep-opladers

Bol.com heeft verschillende opladers voor de iPhone en iPad uit voorzorg uit zijn assortiment geschrapt. Uit onderzoek van tv-programma Kassa blijkt dat ze onterecht werden aangeprezen als ‘origineel Apple-product’, meldt de NOS.

Onderzoekers van Kassa bekeken negen opladers die via bol.com werden verkocht. Twee daarvan waren voorzien van een specifieke chip, die in officiële producten van Apple worden verwerkt. De zeven andere opladers bleken nep. Zonder een chip stopt de kabel volgens deskundigen niet automatisch met opladen, waardoor de telefoon beschadigd kan raken.

Bol.com laat weten de kabels, die door externe partijen worden verkocht, verder te onderzoeken. Daarnaast wordt de samenwerking met deze partners tegen het licht gehouden.

Het is niet voor het eerst dat bol.com in opspraak raakt vanwege de verkoop van nepartikelen. Zo stelde React, een organisatie die jaagt op vervalsingen, eerder dit jaar dat externe verkopers via de webwinkel zeker duizenden vervalste merkartikelen hebben verkocht. Bol.com meldde destijds een programma te ontwikkelen waarbij het op basis van eigen data en feedback betere voorspellende analyses kan maken. Zo moet het opsporen van nepartikelen en andere vormen van misbruik makkelijker worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!