Krimpend Emté bouwt voorlopig geen winkels om

Krimpend Emté bouwt voorlopig geen winkels om

Emté heeft zijn omzet in het derde kwartaal opnieuw zien dalen. De ombouw van winkels naar de 3.0-formule wordt voor in ieder geval de rest van dit jaar stilgelegd, meldt moederbedrijf Sligro bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

De omzet daalde in het derde kwartaal met 1,6 procent tot 201 miljoen euro. Dat komt onder meer door het overgaan van twee locaties naar een andere formule. De vergelijkbare omzet liep met 0,6 procent terug. Over de eerste drie kwartalen van 2017 daalde de omzet van Emté met 0,2 procent en de identieke met 0,4 procent.

Emté heeft in het derde kwartaal nog drie winkels omgebouwd naar zijn 3.0-formule. Daarmee komt het totale aantal winkels volgens het in 2015 gestarte concept op 27. In ieder geval de rest van dit jaar worden geen winkels meer omgebouwd. Sligro liet eerder al weten dat de vernieuwde winkels betere omzetten draaien dan de oudere, hoewel ook de 3.0-vestigingen achterblijven bij de verwachtingen.

Sligro maakte afgelopen zomer bekend een partner te zoeken voor Emté, dat volgens het foodconcern te klein is om op eigen benen te blijven staan. Het onderzoek naar de alternatieven loopt nog steeds en Sligro wil de rest van dit jaar gebruiken om tot een keuze te komen.
 

Reacties

Het is te hopen dat de Emte ondernemers niet te lang in de kou blijven staan. Een snellere besluitvorming is m.i. het minste wat Sligro voor zijn ondernemers behoort te doen. Anders wordt het langzaam sterven en achterblijven met een lege beurs.

Geplaatst door Ton Bos op 19 oktober 2017 om 14:26

Laatste nieuws

RetailTrends