Aldi weer onder vuur om arbeidsomstandigheden

Aldi weer onder vuur om arbeidsomstandigheden

Personeel van Aldi in Nederland zucht onder een hoge werkdruk en intimidatie van leidinggevenden. Dat blijkt volgens EenVandaag uit onderzoek van FNV en CNV onder twaalfhonderd werknemers van de supermarktketen.

De voornaamste klacht is de structurele onderbezetting in de winkels. Het assortiment en de openingstijden zouden zijn uitgebreid, terwijl het aantal mensen op de winkelvloer is teruggebracht. “Het is niet een week of alleen tijdens de vakantieperiode, de werkdruk houdt langdurig aan”, zegt CNV-bestuurder Pien Zijlstra. Van de negenhonderd deelnemers aan de FNV-enquête zegt zeventig procent dat de werkdruk te hoog is, terwijl 84 procent van de driehonderd ondervraagden bij CNV klaagt over onderbezetting. Veel winkels zouden nog maar door twee medewerkers worden gerund, waardoor pauzes niet kunnen niet worden opgenomen en parttimers zeven dagen per week beschikbaar moeten zijn. 

Werknemers klagen verder over een ‘intimiderende stijl’ van leidinggevenden. Meer dan de helft van de Aldi-medewerkers die de CNV-enquête invulden durft klachten niet te melden. De supermarktketen kwam enkele jaren terug al in opspraak vanwege de arbeidsomstandigheden en is volgens het onderzoek na tijdelijke verbeteringen weer ‘terug bij af’.

Aldi zegt in een reactie bekend te zijn met de problemen en de afgelopen maanden al 850 extra mensen te hebben aangenomen om de werkdruk te verlichten. De huidige situatie leidt volgens de retailer tot minder plezier, minder prestatie, hoger ziekteverzuim en meer verloop. “Dat is niet goed voor onze collega’s, klanten en onze organisatie.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!