Mall of the Netherlands al voor de helft verhuurd

De bouw van winkelcentrum Mall of the Netherlands is begonnen. Bijna vijftig procent van de winkels in het nieuwe Leidsenhage is volgens het Algemeen Dagblad al verhuurd.

De start van de bouw volgt op een lange periode van sloopwerk, waarbij ruim een derde van het complex is gesloopt. Dat is meer dan oorspronkelijk de bedoeling was, omdat de plannen sinds de eerste opzet in 2015 behoorlijk veranderd zijn. Zo komen er 280 winkels in Mall of the Netherlands, vijftig meer dan oorspronkelijk gepland en honderd meer ten opzichte van het huidige aantal.

Projectleider Teun Koek van eigenaar Unibail-Rodamco zegt ervan overtuigd te zijn dat Mall of the Netherlands zal aanslaan bij het Nederlandse publiek. Hij verwijst daarvoor naar het Duitse CentrO, dat ongeveer dezelfde afmetingen heeft. “Je ziet daar extreem veel auto’s met Nederlandse kentekens.” Nederland is het twaalfde land waar de vastgoedeigenaar een dergelijk winkelcentrum neerzet, maar hier is dat volgens Koek ‘de grootste uitdaging’. “Dat komt onder meer doordat een bestaand winkelcentrum moet worden omgebouwd dat ondertussen gewoon moet blijven draaien.”

De opening van Mall of the Netherlands staat voor eind 2019 gepland. Eerder dat jaar gaat versmarkt Fresh! al open voor publiek. De eerste huurders daarvoor werden vorige maand gestrikt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!