Aldi pakt personeelsproblematiek aan

Aldi pakt personeelsproblematiek aan

Aldi heeft verschillende maatregelen genomen om de arbeidsomstandigheden in de Nederlandse winkels te verbeteren. Daartoe is begin dit jaar een geheel nieuw HR-team van start gegaan, meldt de supermarktketen in een statement.

Om de werkdruk beter te verdelen heeft Aldi in de afgelopen maanden 850 nieuwe medewerkers aangenomen, een toename van vijftien procent. Daarbij gaat het voornamelijk om avond- en weekendhulpen, om de verruimde openingstijden aan te kunnen. Daarnaast zijn afgelopen maand 35 fulltime trainees gestart met een leidinggevende rol in de winkels en is Aldi gestart met het aannemen van extra medewerkers om het accent op verse producten goed in te vullen. ‘Alle gezamenlijke maatregelen zullen de komende jaren leiden tot het aannemen van zeer
veel nieuwe medewerkers’, stelt Aldi.

Aldi laat verder weten een tijdsregistratiesysteem in te voeren, waardoor het meer inzicht heeft in de bezetting. Ook zegt het daarmee de ‘objectiviteit van de urenregistratie’ sterk te verbeteren. ‘Daardoor kan beter bepaald worden hoe hoog de daadwerkelijke werkdruk is en kunnen bij
een te hoge werkdruk direct maatregelen genomen worden’.

De discounter ondersteunt verder sinds kort een aantal van zijn winkelteams met externe schoonmaakbedrijven. Ook daarmee wil het de werkdruk en tegelijkertijd de hygiëne waarborgen. Aldi zegt de ontwikkelingen continu te monitoren en de voortgang te blijven bespreken met medewerkers, de ondernemingsraad en de vakbonden.

Uit een enquête van FNV en CNV kwam naar voren dat een groot deel van het Nederlandse Aldi-personeel een hoge werkdruk ervaart. Enkele jaren geleden kwam de supermarktketen om die reden al eens in opspraak, waarna beterschap werd beloofd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!