Het beste van RetailTrends: week 42

Het beste van RetailTrends: week 42

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Hier vind je de ‘meest bijzondere frietervaring’ van ons land
Amsterdam is een snackbar rijker. Niet zomaar een snackbar, maar een zaak waar je terecht kunt voor ‘culinair hoogstaande friet’ in een ongewone omgeving.

Deze trends zetten de foodretail op zijn kop
De nieuwe editie van de FSIN Food 500 betekent een mooie momentopname van hoe de foodretail in ons land er nu voor staat. De algehele tendens is volgens initatior FoodService Instituut Nederland positief. Net als in 2015 groeide de totale markt vorig jaar met ruim twee procent, terwijl voor dit jaar zelfs drie procent groei wordt verwacht. Binnen de markt zijn allerlei verschillende trends te onderscheiden. Sommige daarvan zijn al enkele jaren aan de gang, andere zijn nieuwer. Wat valt dit jaar het meest op?

Waarom webwinkels schadelijk zijn voor de maatschappij en de belastingbetaler mag dokken
Zijn webshops een zegen voor de maatschappij zoals KPMG beweert? Hans van Tellingen denkt van niet.

Zo creëren retailers een inspirerende werkomgeving
Wat doe je als je op het werk gefrustreerd raakt over de bureaucratie en een gebrek aan vrijheid? Dan zeg je je baan op en reis je de wereld over op zoek naar ‘geluk op het werk’. Dat hebben Joost Minnaar en Pim de Morree in ieder geval gedaan. Samen met Freek Ronner staan zij bekend als ‘The Corporate Rebels’ en proberen ze een antwoord te vinden op de vraag hoe je een inspirerende werkomgeving creëert.

Deze tien startups trekken de aandacht van Media Markt
De afgelopen maanden hebben meer dan honderd, overwegend Duitse starters zich voor het nieuwe startupprogramma van MediaMarktSaturn gemeld. Tien initiatieven hebben de eerste schifting overleeft en gaan de komende drie maanden samen met het elektronicaconcern pilotproject implementeren. Dit zijn ze.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!