Nederlands winkelvastgoed blijft zorgenkindje Unibail-Rodamco

Nederlands winkelvastgoed blijft zorgenkindje Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco inde in het derde kwartaal in alle landen meer huur uit zijn winkelcentra, behalve in Nederland. De huurinkomsten daalden in ons land met ruim negen procent.

De totale huurinkomsten uit winkelcentra liepen in het derde kwartaal met bijna vijf procent op tot ruim 1,1 miljard euro. Vooral het winkelvastgoed in Spanje en Centraal-Europa deed het goed, met plussen van respectievelijk 9,8 en 7,7 procent. De groei in de verschillende markten werd zowel gedreven door like-for-like groei als uitbreiding, bijvoorbeeld die van Forum des Halles in Parijs en Glòries in Barcelona.

Unibail-Rodamco heeft al langer te maken met dalende huurinkomsten uit Nederlands retailvastgoed. Het vastgoedconcern zou zijn winkelcentra in Zoetermeer en Almere willen verkopen. Stadshart Amstelveen en het nog te bouwen Mall of the Netherlands zouden dan de enige centra zijn die het Frans-Nederlandse bedrijf nog overhoudt in Nederland.

Cfo Jaap Tonckens van Unibail-Rodamco liet zich eerder dit jaar kritisch uit over Nederlandse retailers. Hij stelde dat de manier waarop in ons land retail wordt bedreven achterloopt op andere landen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!