Justitie gaat strijd aan met malafide webshops

Justitie gaat strijd aan met malafide webshops

Justitie begint met het dwarsbomen van verdachte webshops. Bij drie aangiften tegen een webwinkel kan het betaalverkeer worden geblokkeerd, schrijft het Algemeen Dagblad.

De politie klopt na drie aangiften aan bij betaaldiensten, die de rekeningen van verdachte webshops kunnen blokkeren. Zo kan het zonder justitieel onderzoek onmogelijk worden gemaakt met iDEAL af te rekenen. Op die manier moet voorkomen worden dat meer slachtoffers worden gemaakt.
Momenteel wordt met twaalf betaaldiensten en het Openbaar Ministerie samengewerkt, zegt Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. In de toekomst moet dat aantal worden uitgebreid, zodat meer webshops in het bereik liggen.

Branchevereniging Thuiswinkel.org pleit al langer voor een aanpak van malafide webshops en is dan ook blij met het plan. “Voorheen kon het gebeuren dat er een aangifte werd gedaan in Limburg, één in Groningen en één in Zeeland, maar dat niemand het verband tussen die drie legde”, aldus directeur Wijnand Jongen. Hij wijst er wel op dat naar de afkomst van aangiftes moet worden gekeken, om te voorkomen dat betrouwbare webshops door kwaadwillende particulieren worden platgelegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!