'Duizenden extra pakketbezorgers nodig'

'Duizenden extra pakketbezorgers nodig'

Bezorgbedrijven hebben momenteel ruim vierduizend vacatures voor pakketbezorgers openstaan. PostNL wil onder meer kantoorpersoneel inzetten om de drukke feestdagen door te komen, zegt een woordvoerder tegen De Financiële Telegraaf.

PostNL laat verder deeltijdwerkers extra uren maken en hevelt personeel van andere afdelingen over naar de bezorgtak. Concurrent DHL wil via een wervingscampagne vijfhonderd extra bezorgers binnenhalen. De oorzaak is volgens een woordvoerder de groei van e-commerce en de krapper wordende arbeidsmarkt. “Het lukt ons nog steeds om mensen te krijgen en de service komt niet in het gedrang, maar we moeten er echt harder aan trekken.” Ook PostNL zegt de drukte aan te kunnen.

Vooral rond Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zijn volgens uitzendbureau Randstad veel vacatures voor bezorgers. De vakbonden zeggen dat de pakjesbedrijven ook zelf debet zijn aan de krapte, vanwege de geboden arbeidsvoorwaarden. “Bedrijven bieden vaak uitzendcontracten aan, lagere loonschalen en soms helemaal geen cao”, aldus bestuurder Reinier Stroo van FNV.

PostNL had dit jaar meermaals te maken met vertraagde pakketbezorging rond piekmomenten. Zo werden na het Pinksterweekend, Hemelvaart en rond Sinterklaas veel online bestellingen te laat bezorgd. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!