Restaurants willen 'te duur' Thuisbezorgd.nl omzeilen

Restaurants willen 'te duur' Thuisbezorgd.nl omzeilen

Thuisbezorgd.nl verhoogt zijn commissie voor restaurants volgend jaar van twaalf naar dertien procent. Een groep van 45 ondernemers slaat de handen ineen om zelf een lokaal alternatief op te zetten, schrijft het Algemeen Dagblad.

De restauranthouders belegden maandagavond een bijeenkomst in Enschede. Zij willen een eigen lokale site voor maaltijdbezorging opzetten. In tegenstelling tot de periode waarin Thuisbezorgd.nl, hebben de meeste restaurants nu ook een eigen website, legt een van de ondernemers uit. “Thuisbezorgd was ook handig toen ze betalen via iDEAL invoerden, maar als we samen één site opzetten kunnen wij dat ook.”

Met name kleinere zaken zijn volgens de restauranthouders de dupe van de tariefverhogingen. Grote ketens als New York Pizza krijgen volgens hen een speciaal tarief. “Natuurlijk hebben we door Thuisbezorgd.nl klanten gekregen, maar die winst verdwijnt als ze steeds meer geld vragen”, aldus een van hen.

Thuisbezorgd.nl-ceo Jitse Groen ontkent dat zijn maaltijdplatform duur is voor ondernemers. Zo vraagt Delivery Hero, de grootste concurrent in Duitsland, volgens hem veertien of vijftien procent. De verhoging van de fee is redelijk, stelt Groen. “Onze omzet groei elk jaar met dertig procent, dus je mag ervan uitgaan dat hun omzet ook groeit.”

Koninklijke Horeca Nederland riep eerder dit jaar op tot een boycot van Thuisbezorgd.nl, omdat de macht van de etenbestelsite te groot en de tarieven te hoog zouden zijn. De brancheorganisatie adviseert restaurants klanten te verzoeken via de eigen website te bestellen. Groen zegt niet bang te zijn dat restaurants weglopen, vanwege de extra omzet die het platform hen oplevert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!