Primera wil nog honderd nieuwe winkels

Primera ziet ruimte zijn winkelbestand uit te breiden tot zeshonderd vestigingen. De komende drie jaar kunnen er al vijftig nieuwe winkels openen, zegt adjunct-directeur Martien van Zutven in Het Financieele Dagblad.

Momenteel staan er volgens Van Zutven ‘een paar honderd’ ondernemers in de wacht die een Primera-winkel zouden willen openen. Winkeliers, die als coöperatieleden mede-eigenaar zijn, krijgen volgens hem zestig procent van het brutoresultaat uitgekeerd. Dat valt dit jaar drie procent hoger uit dan in 2016. Plannen om winkels in het buitenland te openen zijn er volgens de directeur niet.

Primera probeert de teruglopende verkopen van traditionele producten als tabak en tijdschriften steeds meer te compenseren met nieuwe services. Die zijn niet allemaal even succesvol, zegt algemeen directeur Gert van Doorn. Zo is de gemaksformule onlangs gestopt met telefoonreparaties. “We hebben ons erop verkeken dat mensen hun telefoon snel terug willen, de reparatiezaak op de hoek was sneller”, verklaart hij.

Primera opende deze maand zijn vijfhonderdste vestiging. Dit jaar opende de tabakswinkelketen dertien nieuwe locaties, vorig jaar elf. Van Doorn liet vorig jaar al aan RetailTrends weten nog steeds witte vlekken te zien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!