Dit schoenenmerk verenigt retail en kunst

Dit schoenenmerk verenigt retail en kunst

De heropende flagshipstore van het Braziliaanse merk Galeria Melissa in New York combineert een boetiek met een kunstgalerij. In het hart van Soho creëerde ontwerper Muti Randolph voor het schoenenlabel een ruimte die 'gemaakt is om te veranderen'.

Galeria Melissa had eerder een winkel aan Greene Street, maar is verhuisd naar een grotere locatie aan Broadway. De inspiratie voor het ontwerp komt zowel uit de eerdere winkels die Randolph voor Melissa ontwierp als uit de lokale omgeving én thuisbasis Brazilië. Zo valt achterin de winkel een levende groene muur op, als ode aan het Braziliaanse natuurschoon. De Griekse pilaren, die gebruikt worden als display voor de schoenen, zijn geïnspireerd op de architectuur zoals die veel in Soho te vinden is.

De New Yorkse buurt inspireerde verder tot een overdaad aan licht en technologie in de winkel. Zo trekken een ledinstallatie en spiegels voorbijgangers de winkel in, in de vorm van een caleidoscopische tunnel. Net als de andere winkels van Melissa, biedt het New Yorkse vlaggenschip de kerncollectie van het merk en de items die voortkomen uit partnerships met onder meer Vivienne Westwood, Jason Wu en Vitorino Campos. Daarnaast is er een vier keer per jaar wisselende kunsttentoonstelling. Momenteel is dat 'The Future of Her', met werk van Signe Pierce en Sam Cannon.

Het levendig houden van de winkels is het allerbelangrijkste voor Galeria Melissa, zegt marketingdirecteur Raquel Metz Scherer. Daarom worden er naast de kunsttentoonstellingen regelmatig events georganiseerd. Melissa ziet de huidige drie winkels, naast New York in Londen en São Paulo, vooral als een marketingtool. Op termijn wil het merk meer winkels openen in de Verenigde Staten en wellicht uitbreiden naar Azië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!