De week in vier (mogelijke) overnames

De week in vier (mogelijke) overnames

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vier (mogelijke) overnames.

Starbucks winkelt bij Unilever
Overnames te over in eigen land. De afgelopen dagen werden alleen al vijf Intersport-winkels overgenomen, kwam Mathijs Maaltijdbox in handen van Bilder & De Clercq en is Bugaboo een zoektocht begonnen naar een nieuwe eigenaar. Unilever heeft op zijn beurt de groene zeep van Driehoek van de hand gedaan. Het is niet de enige deal van de multinational deze week: theemerk Tazo is voor 384 miljoen dollar gekocht van Starbucks.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2hAszni.

Douwe Egberts-eigenaar lonkt naar Dunkin’ Donuts
Dunkin’ Donuts timmert in ons land flink aan de weg, met in korte tijd een reeks openingen in Amsterdam en Utrecht. De donutverkoper, die ook groot is in koffie, krijgt mogelijk nog meer slagkracht dankzij de overname door JAB Holding. Dat investeringsbedrijfbedrijf kocht eerder dit jaar al Panera Bread voor liefst 7,5 miljard dollar. JAB is in ons land vooral bekend als eigenaar van Douwe Egberts.

Lees verder bij CNBC: http://cnb.cx/2irEBz3.

Sports Direct koopt stukjes van Debenhams
Sports Direct, het retailconcern van miljardair Mike Ashley, heeft meer aandelen in Debenhams gekocht. Dat terwijl bijna de helft van zijn shop-in-shops binnen de Britse warenhuisketen onlangs werden gesloten. Sports Direct moest waarschijnlijk diep in de buidel tasten: de prijs werd twee jaar terug al afgesproken.

Lees verder bij de Financial Times: http://on.ft.com/2zsTDPQ.

Galeria Kaufhof onder één dak met Karstad?
De meest besproken overnamegeruchten zijn afkomstig uit Duitsland. Daar deed Signa Holding, eigenaar van warenhuisketen Karstadt, een bod van naar verluidt drie miljard euro op concurrent Galeria Kaufhof. Of Hudson’s Bay Company zijn dochteronderneming van de hand wil doen, is echter nog maar de vraag.

Lees verder bij Handelsblatt: http://bit.ly/2xWv5ul.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!