Jumbo overweegt in België te beginnen

Jumbo onderzoekt de mogelijkheden om supermarkten in België te openen. “In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden”, zegt cfo Ton van Veen tegenover Gondola.

De uitbreiding naar het zuiden vergt volgens Van Veen een goede voorbereiding en strategie. “We zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België.” De opening van Belgische supermarkten staat volgens hem nog niet voor dit of komend jaar op de planning.

Er gaan al langer geruchten dat Jumbo de Belgische markt wil betreden. Vorig jaar werd al een speciale module met vijftig Belgische artikelen geïntroduceerd voor winkels langs de grens.

Jumbo zou met de stap naar België het voorbeeld volgen van Albert Heijn, dat al sinds 2011 bij onze zuiderburen actief is en er momenteel 37 supermarkten telt. Jumbo heeft zich de laatste jaren gericht op uitbreiding in eigen land. De Veghelse heeft zo’n 580 vestigingen, waaronder drie Foodmarkten, en werkt aan de opening van tientallen gemakswinkels onder de naam Jumbo City.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!