Auping heeft na ruim dertig jaar een nieuwe aandeelhouder

Participatiemaatschappij Wadinko is mede-eigenaar geworden van Auping. De aandelen zijn overgenomen van investeerder NPM Capital, die 31 jaar aandeelhouder van de beddenverkoper was.

NPM Capital beschikte over 21 procent van de aandelen in Auping. De rest is in handen van de oprichtersfamilie. De partijen maken geen financiële details bekend over de transactie, die inmiddels is afgerond. 

Auping wil met de deelname van Wadinko zijn activiteiten in de Benelux, Duitsland en Scandinavië intensiveren en uitbouwen. De focus ligt op ‘continuïteit voor de lange termijn met als doel groei’, zegt directeur René Wolfkamp van de nieuwe aandeelhouder.

Hij wijst verder op de duurzaamheidsinspanningen van Auping, dat het cradle-to-cradlemodel heeft omarmd. Het bedrijf wil op termijn volledig circulair produceren. “Daarmee wordt Auping een mooie referentie voor onze andere participaties, die we voortdurend aanmoedigen om ook op deze onderdelen stappen te zetten”, aldus Wolfkamp.

Auping was vorig jaar goed voor een omzet van 78,1 miljoen euro, wat een groei van zeven procent betekende ten opzichte van een jaar eerder. De winst liep op van zes naar negen ton. Aart Roos stopte als 1 september als topman van het bedrijf. Er is nog geen definitieve opvolger aangesteld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!