Nieuwe aandeelhouder verwacht snel winst voor Thuisbezorgd.nl

Nieuwe aandeelhouder verwacht snel winst voor Thuisbezorgd.nl

Intrinsic Value Investors (IVI) heeft een belang van drie procent genomen in Takeaway.com. De Londense vermogensbeheerder verwacht dat de maaltijdbezorger volgend jaar quitte draait, blijkt uit een brief die in handen is van Het Financieele Dagblad.

IVI zegt liever niet in verlieslatende bedrijven te beleggen, maar maakt voor Takeaway.com een uitzondering. Het noemt een belegging in de maaltijdbezorger ‘niet duur’ en verwacht dat het bedrijf van Jitse Groen binnen vier jaar een brutowinstmarge van veertig procent genereert. Ook zal Takeaway.com als winnaar uit de bus komen in de concurrentieslag met Delivery Hero in Duitsland, verwacht IVI.

Takeaway.com zag zijn verlies in het eerste halfjaar van 2017 verdubbelen tot bijna 22 miljoen euro. Het verlies groeide daarmee harder dan de omzet, die met de helft toenam. Groen sprak onlangs de verwachting uit dat de winstgevendheid op termijn verbetert. “Het is belangrijk om te begrijpen dat omzetgroei en niet het terugschroeven van investeringen de belangrijkste drijver van margeverbetering is”, aldus de oprichter, die zelf nog dertig procent van de aandelen bezit.
 

RetailTrends