Amazon brengt particuliere bezorgdienst naar Europa

Amazon brengt particuliere bezorgdienst naar Europa

Amazon lanceert zijn koeriersdienst Amazon Flex in Berlijn. Het betekent de eerste Europese stad waar de etailer met particuliere vervoerders pakketjes gaat bezorgen.

Amazon is een zoektocht gestart naar particuliere bezorgers, die volgens de webwinkel 64 euro in vier uur kunnen verdienen. Chauffeurs kunnen via een app aangeven wanneer en waar ze willen bezorgen. Zij krijgen een uur van tevoren een melding waar zij de pakjes moeten ophalen en bezorgen. Via de app kunnen de vervoerders ook het afhalen en bezorgen bevestigen en krijgen zij de beste route te zien. 

Amazon lijkt zijn dienst later ook in andere Duitse steden te willen introduceren. Potentiële bezorgers uit andere Duitse steden kunnen zich nu al inschrijven, waarna zij op een wachtlijst komen. Amazon Flex werd twee jaar geleden geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waar de dienst nu in enkele tientallen steden wordt ingezet.
 

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends