Sjaak Kranendonk vertrekt per 1 januari als algemeen directeur van Spar Holding. Hij wordt opgevolgd door voormalig V&D-topman John van der Ent.

Kranendonk was negen jaar topman van de supermarktketen. In die tijd is Spar ‘getransformeerd van een traditionele groothandel in een moderne retailer met een eigen plaats in de Nederlandse foodretailwereld’, stelt voorzitter Saskia van Walsum van de raad van commissarissen. Spar is volgens haar nu een succesvolle nichespeler en een financieel zeer gezond bedrijf.

Van der Ent was als laatst werkzaam als eindverantwoordelijke voor V&D en La Place. Hij vertrok na het faillissement twee jaar geleden. Daarvoor was hij ceo van Etam Groep, die vlak na zijn vertrek failliet ging. Eerder was hij topman van Dexcom Holdings, het toenmalige moederbedrijf van Dixons, en Bruna. Foodervaring deed hij op als operationeel directeur van Makro Spanje en Maleisië.

Van der Ent moet de verdere uitbouw en vernieuwing van Spar de komende jaren in goede banen leiden. “Spar is een prachtig Nederlands merk met nog heel veel potentie, waar de komende jaren in het teken van groei zullen staan”, aldus de nieuwe algemeen directeur. De directie bestaat verder uit commercieel directeur Susanne Kroon en directeur financiën en operations Edith Appels.