John van der Ent wordt topman van Spar

Sjaak Kranendonk vertrekt per 1 januari als algemeen directeur van Spar Holding. Hij wordt opgevolgd door voormalig V&D-topman John van der Ent.

Kranendonk was negen jaar topman van de supermarktketen. In die tijd is Spar ‘getransformeerd van een traditionele groothandel in een moderne retailer met een eigen plaats in de Nederlandse foodretailwereld’, stelt voorzitter Saskia van Walsum van de raad van commissarissen. Spar is volgens haar nu een succesvolle nichespeler en een financieel zeer gezond bedrijf.

Van der Ent was als laatst werkzaam als eindverantwoordelijke voor V&D en La Place. Hij vertrok na het faillissement twee jaar geleden. Daarvoor was hij ceo van Etam Groep, die vlak na zijn vertrek failliet ging. Eerder was hij topman van Dexcom Holdings, het toenmalige moederbedrijf van Dixons, en Bruna. Foodervaring deed hij op als operationeel directeur van Makro Spanje en Maleisië.

Van der Ent moet de verdere uitbouw en vernieuwing van Spar de komende jaren in goede banen leiden. “Spar is een prachtig Nederlands merk met nog heel veel potentie, waar de komende jaren in het teken van groei zullen staan”, aldus de nieuwe algemeen directeur. De directie bestaat verder uit commercieel directeur Susanne Kroon en directeur financiën en operations Edith Appels.

Reacties 4


Henk Charite 15 nov, 18:19

Etam.. .V en D.. en straks de Spar... voor het betere sloopwerk, huur van Ent!!


Frieda Ulsamer de Waard 15 nov, 20:35

Wie niet valt kan ook niet opstaan. Heel veel succes bij Spar!


Seb Seb 16 nov, 08:56

Onbegrijpelijk! Dit kan toch niet anders dan dat hij vriendjes heeft gehad in de raad van bestuur, waarom zou je van der Ent als dé meest geschikte CEO selecteren terwijl zijn trackrecord bewijst dat hij geen begenadigd leider is? Alle bedrijven waar hij CEO was zijn tijdens of vlak na zijn vertrek omgevallen. Dan doe je toch structureel iets niet goed.

Het is sowieso bijzonder dat Spar niet heeft gekeken naar een interne kandidaat, ik kan me niet voorstellen dat daar niemand aanwezig was die het stokje kon overnemen.


Reinder Koornstra 16 nov, 14:40

Gezien zijn staat van dienst bij bedrijven die er allemaal niet meer zijn, is de aanstelling van Van der Ent wel een heel merkwaardige move van De Spar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!