Marqt wil uitbreiden met 'verbeterde winkel'

Marqt werkt aan een winkel die meer in dienst staat van zijn filosofie. “Als dat staat, dan gaan we uitbreiden”, aldus oprichter Quirijn Bolle tegenover NUzakelijk.

Bolle kan nog niet veel details prijsgeven van de ‘verbeterde winkel’. Een van de uitgangspunten is volgens hem het veranderende consumentengedrag. “Mensen willen nog meer zelf bepalen wat ze eten, en invloed hebben op het welzijn van de natuur.” Marqt wil mensen beter helpen om de juiste keuzes te maken, stelt hij.

De duurzame supermarktketen telt momenteel vijftien vestigingen in ons land. Bolle zet in op ‘minimaal’ een verdubbeling van dat aantal.

Bolle vertelde eerder dit jaar tegenover RetailTrends al klaar te zijn voor een nieuwe groeistap, na een periode waarin Marqt pas op de plaats moest maken. De afgelopen maanden lag de focus op het optimaliseren van bestaande vestigingen. Voor verdere uitbreiding kijkt Marqt binnen de Randstad. De duurzame retailer wil vanuit de kern groeien en ‘niet zomaar in het wilde weg winkels openen’. “Kwaliteit gaat boven kwantiteit”, aldus de oprichter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!