'Primera-vragen' opmaat tot motie voor koopzondag in Zwolle

'Primera-vragen' opmaat tot motie voor koopzondag in Zwolle

De Zwolse CDA-fractie overweegt volgende week een motie in te dienen om vrije winkelopening op zondag mogelijk te maken. Vragen van coalitiepartij D66, dat een uitzondering wil maken voor Primera, zijn volgens De Stentor de aanleiding.

Primera verkoopt op Oudejaarsdag traditioneel veel Staatsloten, maar kan omdat 31 december dit jaar op zondag valt niet open. D66 vroeg het eigen college een uitzondering te maken voor de tabakszaak, waarop CDA-fractievoorzitter Martijn van der Veen D66 betichtte van willekeur. Het CDA bereidt nu de motie ‘OpenZondagen’ voor, die vermoedelijk volgende week maandag in de raadsvergadering wordt ingediend.

De motie van het CDA kan het alleen halen als coalitiepartijen tegen hun eigen akkoord stemmen. VVD, ChristenUnie en PvdA, die samen met D66 het college vormen, hebben zich nog niet uitgesproken over de Primera-kwestie.

Het koopzondagenbeleid in Zwolle kan al langer rekenen op kritiek van zowel retailers als de politiek. Het aantal koopzondagen in de stad werd vorig jaar uitgebreid van twaalf naar vijftien, met voor ieder deel van de stad andere data. IKEA dreigde al eens met een rechtszaak, terwijl Media Markt een vertrek uit de stad zei te overwegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!