Bestseller groeit langzamer door winkelsluitingen

Bestseller groeit langzamer door winkelsluitingen

Modeconcern Bestseller heeft zijn omzet vorig jaar zien oplopen naar 3,15 miljard euro. De groei ligt op drie procent en is lager dan verwacht, zo laat het moederbedrijf van onder meer Jack & Jones, Only en Vero Moda weten.

De ‘gematigde groei’ komt volgens topman Anders Holch Povlsen voornamelijk door de focus op het sluiten van verlieslatende winkels. Daartegenover ziet hij positieve trends in Duitsland, de grootste markt van het bedrijf, en de online activiteiten. “E-commerce is een natuurlijk onderdeel van ons bedrijf geworden en zal een van de belangrijkste groeimotoren blijven”, aldus Povlsen.

Bestseller zag verder zijn winst voor belastingen met 23 procent toenemen. Onder de streep hield het Deense modeconcern 337 miljoen euro over.

De focus voor de komende jaren ligt op een sterkere groei van de omzet. “Onze ambities is om de omzet de komende jaren te stimuleren, dat is essentieel”, aldus Povlsen. Hij wil daarvoor de transformatie doorzetten ‘van een groothandel die ook aan retail doet’ naar een ‘retailbedrijf dat ook een succesvolle groothandel runt’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!