Blokker Holding is definitief van Intertoys af

Blokker Holding is definitief van Intertoys af

De verkoop van Intertoys door Blokker Holding aan Alteri Investors is afgerond. De Britse investeringsmaatschappij is voortaan eigenaar van alle speelgoedwinkels, waaronder die van Bart Smit en Toys XL.

Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, blijft onduidelijk. Blokker Holding laat alleen weten dat aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging is voldaan en dat alle ondernemingsraden om advies zijn gevraagd. Alteri liet eerder al weten Intertoys verder om te willen vormen tot een omnichannel retailbedrijf. “Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, experts en ons netwerk”, aldus ceo Gavin George.

Nextail blijft op basis van een ‘service level agreement’ betrokken bij de onlineactiviteiten. In oktober werd nog een nieuwe webshop van Intertoys gelanceerd en het assortiment uitgebreid met producten van externe aanbieders. De franchisenemers zouden zich benadeeld voelen door lagere prijzen van derden. Daarnaast zou Intertoys sinds half november met een klachtenregen kampen, doordat online bestellingen vertraging oplopen. De klantenservice van de speelgoedketen is overbelast.

Intertoys is na Leen Bakker de tweede keten die Blokker Holding heeft verkocht, sinds in mei werd aangekondigd dat het concern alleen doorgaat met Blokker. Voor de winkelketens Big Bazar, Maxi Toys en Xenos zijn nog geen kopers gevonden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends