IKEA en Sonos slaan handen ineen

IKEA en Sonos slaan handen ineen

IKEA wil de geluidstechnologie van Sonos integreren in zijn ontwerpen. De samenwerking maakt deel uit van het ‘home smart’-programma van de retailer.

IKEA en Sonos zeggen te onderzoeken hoe zij hun kennis op het gebied van woninginrichting, design, geluid en slimme technologie kunnen combineren. Daaruit moeten ‘bijzondere producten’ voortkomen die ‘geluidsbeleving integreren met woninginrichting’. “Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp”, zegt ceo Patrick Spence van Sonos. De eerste producten die uit de samenwerking voortkomen moeten in 2019 gereed zijn.

De verkenning van slimme geluidsoplossingen is de derde stap voor IKEA Home Smart. IKEA introduceerde die lijn in 2015, met de lancering van draadloze oplaadstations voor mobiele telefoons. Vorig jaar volgde een collectie ‘slimme’ ledlampen. 

Sonos opende vorige maand in Londen zijn eerste Europese winkel. Daar zijn onder meer twee ‘luisterkamers’ aanwezig, waar bezoekers kunnen ervaren hoe muziek in de verschillende kamers van hun huis klinkt.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends