Rechter hakt knoop door in Aldi-ruzie

Rechter hakt knoop door in Aldi-ruzie

De macht van de erfgenamen van Aldi-oprichter Theo Albrecht binnen Aldi Nord wordt ingeperkt. Dat is de uitkomst van een familievete, waarin het Gerechtshof van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein donderdag een uitspraak heeft gedaan.

De uitspraak volgde nadat Hartmuth Wiesemann, voormalig topman van Aldi Nord, als getuige is gehoord. Hij verdedigde de beslissing van de in 2012 overleden Berthold Albrecht, die kort voor zijn dood had bedongen dat zijn vrouw Babette en hun kinderen minder invloed binnen het supermarktbedrijf zouden krijgen. Die beslissing werd later door Babette met succes aangevochten, maar is nu door het hooggerechtshof vernietigd.

Door de eigendomsstructuur kon Babette veel beslissingen binnen Aldi tegenhouden via een stichting. Albrecht zou twijfels hebben bij haar zakelijke kwaliteiten en die van hun kinderen, en wilde voorkomen dat zij veel invloed op de bedrijfsvoering zouden hebben. Wiesemann heeft de rechter er mede van overtuigd dat die beslissing terecht is genomen.

Topman Marc Heussinger van Aldi Nord spreekt van een belangrijke dag. “We kunnen weer ademhalen”, reageerde hij volgens Der Spiegel. Door de beslissing van de rechter is de bedrijfsleiding verzekerd van meer controle ten koste van die van de familie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!