Unibail-Rodamco stapt in Amerikaanse retailmarkt

Unibail-Rodamco stapt in Amerikaanse retailmarkt

Unibail-Rodamco neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Westfield over voor 21 miljard euro. Daarmee krijgt het Nederlands-Franse vastgoedconcern 33 winkelcentra in de Verenigde Staten en twee in het Verenigd Koninkrijk in bezit.

Beide vastgoedreuzen zitten qua strategie op één lijn, zegt Unibail-cfo Jaap Tonckens tegen Het Financieele Dagblad. Westfield heeft volgens hem enkele van de beste winkelcentra van de Verenigde Staten. Het gecombineerde bedrijf verwacht jaarlijks zo’n honderd miljoen euro aan synergievoordelen te behalen. De helft daarvan komt volgens Tonckens door de besparingen op salarissen, omdat de Westfield-top aftreedt. Verder verwacht het concern besparingen door gebruik te maken van elkaars netwerk op het gebied van reclame, verhuringen en andere activiteiten.

Met de overname wordt Unibail-Rodamco een van de grootste vastgoedfondsen ter wereld. Gezamenlijk hebben de bedrijven voor 61 miljard euro aan panden in 27 landen, jaarlijks goed voor 1,2 miljard bezoekers. 

Unibail-Rodamco is in Nederland onder meer eigenaar van Stadshart Amstelveen en het in aanbouw zijnde Mall of the Netherlands. Ons land is de enige markt waar het vastgoedconcern te maken heeft met teruglopende huurinkomsten. Eerder dit jaar doken geruchten op dat Unibail-Rodamco zijn winkelcentra in Almere en Zoetermeer van de hand zou willen doen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!