Vakbonden willen half miljoen schadevergoeding van Jumbo

Jumbo heeft de wet overtreden door bij een personeelsstaking in april extra uitzendkrachten in te zetten. Dat stelt vakbond FNV, dat om die reden vijfhonderdduizend euro schadevergoeding van de supermarktketen eist.

Personeel van de distributiecentra van Jumbo legde in april het werk neer, na onenigheid over een nieuwe cao. De supermarktketen zette daarop extra uitzendpersoneel in om het logistieke werk over te nemen. Dit ‘stakingsbreken’ is tegen de wet, zo stelde de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vast. Als Jumbo de schadevergoeding niet voor 4 januari betaalt, stappen FNV en CNV naar de rechter.

FNV beschouwt het handelen van Jumbo als ‘een lange neus naar werknemers, bonden en de wet’. Ook Otto, het vaste uitzendbureau van de retailer, heeft een eis tot schadevergoeding ontvangen omdat het zijn personeel liet werken op plekken waar werd gestaakt.

Jumbo laat aan De Financiële Telegraaf weten de stappen van de vakbonden te betreuren. “Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat dit onderdeel lijkt te zijn van de publiciteitsaanpak van de FNV, sinds wij samen met onze centrale ondernemingsraad en medewerkers een nieuw arbeidsvoorwaardenreglement ontwikkelen” zegt een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!