Unibail-Rodamco was 'dolbij' met faillissement V&D

Unibail-Rodamco was 'dolbij' met faillissement V&D

Dankzij het faillissement van V&D kreeg Unibail-Rodamco een pand terug dat verbouwd kon worden een meegenomen in Mall of the Netherlands. “Anders hadden we met een verouderd concept gezeten”, zegt cfo Jaap Tonckens in Het Financieele Dagblad.

Hoewel Unibail-Rodamco door faillissementen last heeft gehad van dalende huurinkomsten, was Tonckens ‘dolbij’ met het einde van de warenhuisketen. Het vastgoedbedrijf wil zich in Nederland alleen richten zijn beste winkelcentra, Stadshart Amstelveen en Mall of the Netherlands. Voor de centra in Zoetermeer en Almere wordt een koper gezocht. 

Unibail-Rodamco nam vorige week Westfield over, waardoor het zijn entree maakt in de Verenigde Staten. Ook daar hebben veel winkelcentra en warenhuizen het moeilijk, maar Tonckens ziet dat niet als een probleem. “Als grote warenhuizen vertrekken, krijg ik veertigduizend vierkante meter terug die ik kan gebruiken voor goede horeca.” Het vastgoedconcern richt zich in Amerika alleen op de grootste en rijkste steden. “Retailers komen alleen nog naar de winkelcentra die de meeste bezoekers trekken.”
 

Reacties 1


Bert Ysfogel 22 dec, 14:43

Gelukkig dat na al die ontslagen, leveranciers die naar hun geld konden fluiten en nog steeds lege ex V & D panden en andere ellende er toch nog iemand was die "dolblij" was. Heeft het einde van V&D toch nog iets positiefs opgeleverd.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!