Tedi neemt deel van Xenos over

Tedi neemt deel van Xenos over

De Duitse activiteiten van Xenos komen in handen van Tedi. Eigenaar Blokker Holding heeft daarvoor overeenstemming bereikt met de Duitse winkelketen, die de winkels volgend jaar geleidelijk gaat ombouwen.

Xenos telt momenteel 63 winkels in Duitsland, die samen met het personeel door Tedi worden overgenomen. Tedi komt door de overname uit op zo’n achttienhonderd winkels in eigen land. De transactie wordt naar verwachting voor eind januari 2018 afgerond.

Blokker Holding maakte in mei bekend alle formules van de hand te doen, op Blokker en Marskramer na. Eerder werden al kopers gevonden voor Leen Bakker en Intertoys. De nieuwe verkoop stelt het bedrijf volgens cfo Jeroen Visser in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos. “We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland.” Ook Big Bazar en Maxi Toys staan nog in de etalage.

Tedi laat weten dat de overname past binnen de groeiambitie om ongeveer 150 winkels per jaar te openen. Het totaal aantal winkels in Europa moet de komende jaren groeien tot vijfduizend. “Het assortiment en de klantbenadering van Xenos passen perfect bij Tedi”, aldus voorzitter Silvan Wohlfarth van de raad van bestuur. “De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt ons ook een uitgelezen mogelijkheid om toegang te krijgen tot winkels op toplocaties.”

Tedi nam eerder dit jaar nog afscheid van zijn eigen activiteiten in Nederland. De winkels bleken niet rendabel genoeg.

Reacties

Met de verkoop van enkel het Duitse deel is de toekomst van Xenos in Nederland ook meteen ten einde... Het zou me niet verbazen als Xenos in Nederland wordt verkocht aan Casa (waar de familie Blokker nog steeds eigenaar van is).

Geplaatst door Seb Seb op 27 december 2017 om 12:14

Goeie deal voor Tedi, zijn ze eindelijk binnen in een groot aantal toonaangevende winkelcentra. De uitbaters, met name ECE, zullen hier minder blij mee zijn. Deze zitten namelijk niet echt te wachten op een discountconcept als Tedi/Kik, deze worden dan ook vaak geweerd in de betere centra waar Xenos wel toegang tot had.

Geplaatst door Rudy Bos op 27 december 2017 om 15:50

Laatste nieuws

RetailTrends